Floris van Beek

"Floris, Finance"

Ik werk sinds augustus 2021 bij EDCO in Eindhoven als Manager Finance & Business Development. Dat betekent dat ikzelf vooral aan projecten werk. Voorheen werkte ik als consultant voor een bureau in de Randstad, waardoor ik bij bedrijven binnenkwam voor advies maar nooit echt onderdeel was van het bedrijf. Ik heb voor EDCO gekozen omdat ik wil ervaren hoe het is om binnen een onderneming te werken en omdat ik weg wilde uit de randstad. Bovendien kom ik uit Brabant.

Het bevalt mij goed. De sfeer bij EDCO en op de afdeling is goed, het is een mooi handelsbedrijf dat zowel organisch als door acquisities groeit. Dat maakt het werk interessant en nooit eentonig of saai. Op de locatie zelf is er de showroom die je helpt om feeling te krijgen met de producten. Je merkt onder andere in de activiteiten die voor medewerkers en hun familie worden georganiseerd dat het echt een familiebedrijf is. Ik vind het een mooi bedrijf om voor te werken.’

Werken bij Finance

De afdeling Finance is een relatief grote afdeling is met heel uiteenlopende functies. Het is ook een dynamische afdeling met veel specialisten!

De Chief Financial Officer (CFO) stuurt de afdeling aan en is onderdeel van de directie.
De collega’s van Business Control maken onder andere rapportages, kijken naar logistieke KPI’s en ondersteunen de afdelingen sales en e-commerce. Een deur verder vind je mensen verantwoordelijk voor treasury, dus betalingen, een manager Finance & Control en een collega die zich bezighoudt met consolidatie. Bij het team Credit Control verzorgt de financial controller de boekhouding en worden er door een handvol collega’s facturen ingeboekt. Verder zijn er nog twee mensen die zich bezighouden met customs en op de begane grond, dichtbij customer service, bevindt zich debiteurenbeheer. Al met al krijg je zo’n twintig collega’s. 

De sfeer op de afdeling is prima. Het team bestaat uit nuchtere mensen die wel tegen een geintje kunnen. We lopen gemakkelijk bij elkaar binnen voor een vraag, ondersteuning of een lolletje. De lijntjes met de CFO en Manager Finance zijn kort en je kunt altijd bij hen terecht.

Wil jij meewerken aan de verdere groei en professionalisering van EDCO en onze afdeling?

Waarom wil je hier werken?

EDCO is succesvol en groeit hard. Tegelijkertijd is er aandacht voor ontwikkeling en groei van de afdeling en ook voor persoonlijke ontwikkeling. EDCO bestaat ruim veertig jaar en de afdeling Finance is oorspronkelijk ingericht ter ondersteuning van de sales afdeling. Momenteel vindt er een professionaliseringsslag plaats waardoor het ook steeds beter mogelijk wordt om financiële analyses en rapportages voor eventuele externe partijen, zoals investeerders, samen te kunnen stellen. Wil jij meewerken aan de verdere groei en professionalisering van EDCO en onze afdeling?