Geschiedenis

1978: Jac en Dinie Adriaanse starten in Eindhoven een eigen groothandel. De naam? EDCO, samengevoegd uit de namen van hun zonen Ed en Cor. Vanuit de garage vertrekt Jac dagelijks met een volle bestelwagen met nieuwe producten om deze te verkopen aan tankstations.

Dit is het begin van wat in 2024 een internationale onderneming is met ruim 500 medewerkers in Eindhoven en andere Europese landen. Het assortiment van 24.000 artikelen, verdeeld over negen categorieën, wordt verkocht aan duizenden afnemers in binnen- en buitenland.

In 2021 wordt Edelman toegevoegd aan de EDCO groep, waarmee het assortiment home deco en kerstdecoratie fors wordt uitgebreid. In 2022 wordt SHI, leverancier van home improvement materialen overgenomen.

In deze periode hebben we ook ons nieuwe kantoor opgeleverd. We groeiden letterlijk uit ons pand. Nu hebben we een state of the art kantoor, met alle faciliteiten en hoogwaardige werkplekken. We hebben een kantine met dakterras voor ontspanning waar je ook een gezonde lunch kan halen.

We zijn met alle groei nog altijd een bedrijf met een gezellige, Brabantse sfeer. We werken hard en vinden dat dit beloond mag worden. Zo betalen wij jouw pensioen en hebben we door het jaar heen meerdere uitjes zoals een personeelsfeest en een zomerbarbecue. Er zijn vrijdagmiddagborrels en personeelsaankoopdagen. Als sponsor van PSV organiseerden we eens een familiedag in het PSV- stadion en hebben we soms wedstrijdkaarten beschikbaar. Medewerker: ‘Normen en waarden, goede verdiensten en leuke dingen doen, work hard, play hard en in een harmonieuze sfeer met elkaar omgaan in een groeiend en ambitieus bedrijf. Dat is EDCO als werkgever en we zoeken mensen die dit leuk vinden, die mee willen op onze trein.’

EDCO bestaat anno 2024 46 jaar en dit is ons verhaal in een notendop. Het verhaal is nog lang niet uit. Wil jij meebouwen? Bekijk dan eens onze vacatures. Zit er iets voor jou bij, reageer dan snel.