Wat doen we?

Wat doet EDCO, vraag je je af? Waarschijnlijk heb je wel iets van EDCO in huis, zonder dat je dit weet. EDCO koopt en verkoopt namelijk een hele brede range van artikelen voor huis en tuin, voor huisdieren, je auto en fiets en nog veel meer. Speelgoed, kerstdecoratie en kleine elektronica maken ook deel uit van ons assortiment dat uit zo’n 24.000 verschillende artikelen bestaat.

We verkopen producten en datagedreven concepten van A-merken zoals Grundig, Kinzo, Duracell, Black + Decker, Motorola en All Ride en daarnaast verkopen we veel onder eigen merken. EDCO werkt wereldwijd. Deze producten zijn allemaal voor B2B verkoop. Het hoofdkantoor met showroom staat in Eindhoven en de logistieke centra in Deurne en Helmond. Daarnaast hebben we landenkantoren met showrooms in de meeste Europese landen en een aantal Aziatische landen.

EDCO startte in 1978 met de verkoop van non-food artikelen aan Newco tankstations. Newco is inmiddels allang onderdeel van EDCO. In 2019 is zusterbedrijf Maximondo opgericht dat eigen producten onder eveneens eigen merken online verkoopt aan consumenten.

Woorden die ons kenmerken zijn: service, betrouwbaarheid, groei, snel, handelsgeest, betrouwbaarheid, hardwerkend. En Brabants, natuurlijk.

We groeien en we groeien hard. In 2021 hebben we Edelman, specialist in home deco en kerstdecoratie overgenomen en in 2022 voegen we ook SHI toe aan ons bedrijf. We werken op het moment met zo’n 500 medewerkers en dat worden er snel meer.

We werken internationaal en zijn tegelijkertijd een Brabants bedrijf. Dat voel je, dat merk je en dat ervaar je wanneer je bij ons werkt. We zijn nogal no-nonsense ingesteld, werken hard en hebben tegelijkertijd altijd wel ruimte voor een geintje op z’n tijd.