Evelijn van Leeuwen

"Evelijn, Inkoop"

Twee jaar geleden ben ik bij EDCO begonnen als purchase assistent en sinds januari 2022 ben ik doorgegroeid naar Junior Purchaser. Destijds ben ik begonnen op de productgroep garden en toen ik zag dat er een vacature open kwam te staan op de groep Home deco en seasonal voor junior inkoper heb ik daarop gesolliciteerd.

Grotere groepen hebben ook nog een (senior) purchaser, mijn groep heeft dat niet. Hierdoor ben ik de eindverantwoordelijke voor de inkoop van mijn productgroep en werk ik samen met twee assistenten om succes te behalen. Het werk is heel afwisselend, je krijgt met alle aspecten van nieuwe producten te maken maar bijvoorbeeld ook met de samenwerking en overname van Edelman. Op basis van hoe goed je het werk doet en aangeeft dat je graag wilt doorgroeien , dan krijg je binnen EDCO zeker kansen. Als je maar eigen initiatief laat zien. Als afdeling organiseren we weleens een borreltje en vanuit EDCO zijn er ook veel activiteiten. Een barbecue, dagje Efteling, voetbaltoernooi in het PSV-stadion, een vrij-mi-bo, er wordt regelmatig iets voor en met collega’s gedaan. Dit zorgt onder andere voor een ontzettend leuke sfeer binnen het bedrijf.

Zie ik jou binnenkort als nieuwe collega op de inkoopafdeling?

Hoe ziet een werkdag eruit bij Inkoop?

Meestal begint je dag met het beantwoorden van mail van leveranciers uit onder andere Azië. Want vanwege het tijdsverschil kun je hen aan het begin van de dag het beste bereiken. Later houd je je onder andere bezig met het beoordelen van binnengekomen samples, prijsstellingen of verpakkingen. Het werken op de afdeling Inkoop van EDCO is veelzijdig én dynamisch.

De afdeling Inkoop mag je gerust de centrale afdeling van ons bedrijf noemen. Zonder Inkoop geen producten en producten verkopen is tot in de haarvaten van EDCO verweven. Het zit in ons DNA. Ons assortiment, dat uit zo’n 24.000 artikelen bestaat, is opgedeeld in acht productgroepen;
- Tools
- Outdoor/garden
- Home deco/seasonal
- Pet/stationary
- Car/bike
- Toys
- Electronics
- Household.
De groepen zijn wisselend van omvang en variëren van drie tot acht medewerkers die samen de afdeling Inkoop vormen. Elke groep heeft een hoofd en/of junior inkoper en een aantal inkoopassistenten.

Afhankelijk van de grootte van de groep zitten inkoopgroepen samen of juist alleen in een ruimte. Toch zijn het geen losse eilandjes en is er veel contact tussen de groepen. De eerste verdieping van het hoofdkantoor wordt voor het grootste deel bemenst door de afdeling Inkoop!