Peter van Gogh

"Peter, IT"

Ik werk nu 6,5 jaar bij EDCO op de afdeling ICT en dan specifiek bij Systeem en netwerkbeheer waartoe ook de servicedesk behoort. EDCO is volop bezig met vernieuwingen en daar probeer ik me, naast de ad hoc aanvragen, mee bezig te houden. Die nieuwe ontwikkelingen maken ook dat mijn werk interessant blijft. Met daarnaast ook de goede sfeer, vind ik EDCO een fijne plek om te werken.

Functioneel beheer en technisch beheer. Het zal je als ICT-er niet verbazen dat onze afdeling ICT in deze twee hoofdgroepen is opgedeeld. De collega’s van functioneel beheer houden zich bezig met onder andere applicatiebeheer van het ERP programma en het Warehouse Management System (WMS). De database wordt beheerd door onze applicatiebeheerders. Het technisch beheer wordt uitgevoerd door (nu nog) vier mensen. Zij vormen onder andere de eerstelijns helpdesk voor vragen uit de organisatie, lossen problemen op en zorgen dat nieuwe medewerkers op hun eerste werkdag binnen kunnen komen en aan de slag kunnen.

Ben jij één van de nieuwe collega's die we zoek op de IT-afdeling?

De afdeling ICT groeit enorm snel. Om concreet te maken hoe snel: begin 2022 bestond de afdeling uit acht personen. Na verwachting heeft de afdeling er in de zomer van dit jaar twaalf nieuwe collega’s bij. Er werken nu vier applicatiebeheerders en binnen afzienbare tijd wordt dat een groep van tenminste tien. De uitbreiding zit hoofdzakelijk aan de kant van functioneel beheer. EDCO is een weg ingeslagen naar de toekomst en daarop moeten alle afdelingen voorbereid zijn. Dat betekent meer mensen en ook meer kennis in huis halen.  Voor de afdeling ICT betekent dit dat er gebouwd wordt aan een platform voor Business Intelligence voor de nabije en latere toekomst, waarmee op basis van big data toekomstanalyses gemaakt kunnen worden.

De ICT’ers willen iedereen ook graag zo snel mogelijk helpen, dus het is aanpoten. Maar met plezier en een geintje onder elkaar is het prima te doen, vinden ze. Het team is heel goed op elkaar ingespeeld maar kijkt evengoed uit naar jou, de nieuwe collega.